El Barri de Sants i Can Vies

Ja fa uns anys vaig estar dibuixant el Barri de Sants i em vaig trobar amb la circunstància que unes obres no em van deixar acabar un dibuix. D'un dia per un altre no vaig poder accedir al lloc des d'on havia començat el dibuix. Així que vaig decidir deixar el dibuix tal qual.L'edifici que vaig començar a dibuixar és el que aquests dies ha pres un protagonisme que segons qui en parli d'ell és l'exemple de com es troba la societat o la representació d'una minoria que no respecta les normes. Sigui una cosa o una altra Can Vies va començar a enderrocar-se la setmana passada i això va provocar que la gent es manifestés i que d'un enfrontament acabés una unitat mòvil de TV3 cremada i l'excavadora que havia començat l'enderrocament també.


Aquest passat dissabte vaig fer la sessió del meu taller al mercat de Sants, que havia de fer una festa d'inauguració però degut al conflicte que pateix el barri van decidir postposar-ho. Vàrem dibuixar el mercat per fora i a Can Vies van començar un acte reivindicatiu de reconstrucció de l'edifici. El barri ha patit molt l'oblit de les institucions, i potser això ha generat que com d'altres zones de Barcelona, la iniciativa veïnal i popular s'hagi enfortit. El fet és que nosaltres vàrem acabar dibuixant allà i jo vaig aprofitar per dibuixar una excavadora cremada i amb plantes florides damunt seu.


No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...