Històries dibuixades al BARCELONA DIBUIXA 2020 i el MUBHA

Hola! Soc en Swasky (https://www.instagram.com/swasky/) Urban Sketchers, dibuixant i professor d'anglès. En aquesta entrada trobareu informació per realitzar el taller  al BARCELONA DIBUIXA d'enguany que es celebra el 10è aniversari. En la primera edició vaig venir amb la meva filla i amics que ens encanta el dibuix. He continuat participant com a amant del dibuix i també com a tallerista. Fomentar el dibuix i no oblidar-se que és una eina essencial per conèixer i per comunicar a les nostres vides és un dels meus objectius.

A mi 'encanta dibuixar, com he mencionat, però també escriure i ho faig normalment en la meva diària, tant una cosa com l'altra. En aquest taller la idea fonamental és combinar dibuix, escriptura i afegir també la història.

El nostre motiu principal és la capella de Sta. Àgata, un edifici vinculat a la història de Barcelona amb grans i petites històries. A partir dels diferents moments, fites històriques i persones importants vinculades a aquest espai, heu de crear un una doble pàgina al vostre quadern amb dibuixos de diferents parts o espais de la capella, la persona escollida i la història que els vincula. També haureu d'afegir una part personal.

. 

Mapa i personatges

 

Santa Maria (1302)            Verge i mare de Déu, a la qual va ser dedicada primer la capella.
Blanca de Nàpols               Muller de Jaume II d'Aragó 
Jaume II d'Aragó                Juntament amb la seva dona van ordenar la construcció de la capella.
Pere el Cerimoniós             Ell va ordenar la construcció de la capella de les Reines.
Martí l'Humà                      Ell va ordenar la construcció la capella del Baptisteri.
Santa Àgata                        A l'any 1601 la capella es dedica a aquesta santa. Patrona de les dones.
Juan Álvarez Mendizábal  Polític espanyol amb arrels jueves que va desamortitzar.

Dinàmica de l'activitat 

Els assistents han de dibuixar un personatge i vincular-ho amb un espai, un punt de vista. Hi han personatges que el seu vincle és evident, com per exemple el rei Pere el Cerimoniós que va ordenar la construcció de la Capella de les Reines. 

 La tècnica és lliure però bàsicament treballarem el dibuix amb línia i el color. Es poden utilitzar rotuladors, llapissos de colors o aquarel·les. Es necessari portar una llibreta i un suport sobre el que dibuixar, ja pot ser una carpeta com una fullola de de fusta.




Objectius

1. Composició dels elements a la pàgina (text + personatge + espai) 
2. Trobar un punt de vista adient 
3. Què expliquem al text? Equilibri entre història i la nostra experiència personal.

Aquí teniu els vídeos presentant el taller i un pas a pas








No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...