Dibuixant sobre una tablet / Dibujando sobre una tablet / Drawing on a tablet

Darrerament s'ha incrementat el debat sobre si dibuixar sobre una tablet seria acceptable en el moviment d'Urban Sketchers. Per mi no hi ha dubte que el suport no condiciona l'actitut, però el fet és que al final el resultat no és el mateix. Existeix el mateix debat en el món de l'audiovisual: el digital supera a l'analògic? Un DVD aguantarà tant com el celul·loide? D'aquí a cent anys ho sabran. De moment és el que hi ha. Tot format nou és inestable, ho va ser la fotografia. Però sempre s'acaba sobre el paper. Digueu-me romàntic però un quadern és insuperable. Al cap i a la fi el que fem és un objecte i tenir entre les mans una cosa "real" és el millor. Tot i que nosaltres tots acabem escanejant els nostres dibuixos, el que volem és veure'ls en directe, mirar els quaderns, gaudir.Això sí, a la nit pots dibuixar molt bé amb una tablet.

Aquest és el meu primer dibuix del que estic prou satisfet, però encara queda molt de camí per fer. Nova eina, nous processos.

Últimamente se ha incrementado el debate sobre si dibujar sobre una tablet sería aceptable en el movimiento de Urban Sketchers. Para mí no hay duda de que el soporte no condiciona la actitud, pero el hecho es que al final el resultado no es el mismo. Existe el mismo debate en el mundo del audiovisual: ¿el digital supera a lo analógico? ¿Un DVD aguantará tanto como el celuloide? De aquí a cien años lo sabrán. De momento es lo que hay. Todo nuevo formato es inestable, lo fue la fotografía. Pero siempre acaba sobre el papel. Decidme romántico pero un cuaderno es insuperable. Al final, lo que estamos creando es un objeto y tener algo "real" entre las manos es lo mejor. Aunque nosotros acabamos escaneando (digitalizando) nuestros dibujos. Es por eso que lo que queremos es verlos en directo, mirar los cuadernos, disfrutar. Eso sí, por la noche puedes dibujar muy bien con una tablet.

Éste es el primer dibujo del que estoy bastante satisfecho, pero aún queda mucho camino por recorrer. Nueva herramienta, nuevos procesos.  

Lately it has increased the debate about if drawing on a tablet would be acceptable in the movement of Urban Sketchers. For me there is no doubt that the media does not condition the attitude, but the fact is that the end result is not the same. There is the same debate in the broadcast world: the digital beats analog? A DVD will hold as much as the celluloid? In a hundred years will know. For now it is what it is. All new format is unstable, it was photography. But always we lay on paper. Tell me romantic but a notebook is unsurpassed. At the end we are creating an object and having on your hands something "real" is better than something "digital". Nevertheless, we scan our drawings (digitalizing). This is why we want to see them "life", we want to look at them and enjoy them. Anyway, at night you can draw very well with a tablet. 

This is the first drawing I'm pretty satisfied, but there is still some way to go along. New tools, new processes.


3 comments:

  1. Hay una diferencia importante: en la tableta puede rectificar y corregir infinitas veces, en el cuaderno casi nunca.

    ReplyDelete
  2. El tippex es una buena herramienta. Aunque yo me enfrento al dibujo, ya sea en una tableta o un cuaderno con la misma filosofia. Pero reconozco que el poder rectificar es muy tentador.

    ReplyDelete
  3. És això: amb mèdi digital tens ⌘+Z. M'interessa probar un tablet - no he tingut la possibilitat encara. Però estic a favor de paper - o vitel·la, o tela - en lloc d'impulsos electronics.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...